Magunkról
Szolgáltatásaink
Tudatosan az egészségért
Hálózat
Bejelentkezés
Képek
Elérhetőségeink
Egészségpénztárak

Központi rendelő:
    1135 Budapest,
    Jász utca 33-35.
    térkép

Tel/Fax: 236-0176

Mobil: 06 30 633-0961

SMS: 06 30 633-0961

e-mail:
hungariamed@hungariamed.hu

Adószám: 12489477-2-41 
 
Kristály
 
Adoszt
Tudatosan az egészségért

Munkahely és lelkiállapot
Az éltető falatok...táplálkozási 1x1
Állandó készenlét - Mindennapi stresszhatások
Csak még egy szál cigarettát... tényleg egy újabb koporsószeg...
Legyőzhetetlen horkolók
Görbe szék, és görbe hát. Amire eddig nem is gondolt
A pohár másik oldala
Tenisz - a mozgás éltető ereje
Tudom: Sál, sapka...
Gyógyszer nélkül egy hét...
Hogyan fokozzuk agyunk..?
150 évig élni
Megoperálnak és még éheznem is kell?
Több éjszakázás - több emlőrák?
A fülzúgást úgy gyógyítják, mint a fantomfájdalmat?
Az ágy
Játékszenvedély
Ilyen betegek vagyunk?
Botrányos kézmosás
Kinek árthat a gyógyfürdő?
Humphrey Bogartnak nem volt légkondija
Miért vagyunk önpusztítók?
Csavaros műér
Szennyezett levegő - csökkenő nemzőképesség
A kevés alkohol védi a szívet - de nem gyógyszer
Prosztatarák gyógyítás - tessék választani!
Tériszony és életszeretet
Viszketés - még az okát sem ismerjük


Mindennapi stresszhatások

Amitől görcsbe rándul a gyomra - A Menedzser - stressz
Felgyorsult világunk sajnos mindennapi "tartozékáról" is beszélni kell. Biztosan feletette már Ön is magának azt a kérdést , hogy miért vannak a vállalkozók, az üzleti szférában dolgozók nagyobb stressznek kitéve? Ennek okait az életmódban kell keresni. A fokozott terhelés, a nagy felelősséggel járó, szinte állandó döntéskényszer, amelyek nap mint nap megterhelést, stresszt jelentenek. Ezeket tetézi az üzleti szféra másik állandó "tartozéka"
- a kiszámíthatatlanság.
Az Ön életében mikor volt utoljára olyan nap, amikor minden az előre eltervezett elképzelések szerint alakult? A lelkesen dolgozó üzletember állandóan aggódik amiatt, hogy elmulaszt valamit, vagy lemarad valamilyen fontos eseményről. Az üzleti életben nincs megállás. Az elért eredmények nem állandóak, mindig dolgozni kell a szinten maradásért, minden üzleti évet újra kell kezdeni - és egyáltalán nem biztos a siker. Ez pedig állandó feszültséggel, szorongással jár. Még egy érdekes részlet : a siker nem teljesen a szakmai hozzáértéstől függ. Egy jó üzletembernek el kell adnia magát, kiválóan kell kommunikálnia minden partnerével. Ezt pedig egyik iskolában sem tanítják. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a menedzsernek milyen a "hátországa": a családi élete, nyugalma - vagy éppen annak feszült légköre. Aki ebben dolgozik tudja: a menedzser - életforma nem kifejezetten házasságbarát, mert a napi 12-16 órai megfeszített munka után nem sok ideje marad a magánéletére.

Biztos, hogy ennyire árt?!
Az előző felsorolásban talán Ön is talált olyan részletet, amelyben magára ismert. Arra is gondolhatott, hogy ha mindez igaz lenne, már régen egyetlen vállalkozó, üzletember sem élne a Földön. Sőt! Olyanok is vannak, akik stressz nélkül üresnek érzik magukat. Az orvosoktól pedig gyakran azt hallani, hogy " Éljen nyugodtan ne idegeskedjen!" - pedig az egészséges izgalomnak jótékony hatása van az emberi teljesítményre, segíti küzdelmeinket. Még az állatvilágban is fontos szerepet játszik és alapvető jelentőségű a fajfenntartásban is. Ezzel szemben a túlzott, mindent elsodró idegeskedés felmorzsolja energiáinkat, és tönkreteszi kapcsolatainkat, - és nem utolsó sorban aláássa karrierünket. Az ideges, "veszélyhelyzetben" lévő emberi szervezet minden szervét küzdelembe állítja. A különböző, idegrendszeri irányítás alatt álló bonyolult hormonhatások összegződnek, és ennek segítségével készül fel a szervezet a "veszély" elhárítására. Érzékszerveink kiélesednek, reakcióképességünk felgyorsul, szervezetünk energia-készletei feltöltődnek. Az emberi szervezet ilyenkor egy kilövésre kész rakétához hasonlít. Mindez roppant hasznos az állatvilágban - de a modern ember élete más. A társadalmi illemszabályok folyamatosan önuralomra késztetnek bennünket. Ha a stressz testi reakció, akkor nem károsodik a szervezet. Akkor sincs veszélyben, ha a harag, az indulat csak átmeneti. Ha azonban nem tesszük hamar túl magunkat rajta, akkor a szervezetet érő negatív hatások felhalmozódnak. Felboríthatja a hormonális egyensúlyt és végül betegséghez vezethet! Az úgynevezett vegetatív idegrendszer kibillen egyensúlyi helyzetéből - ennek következtében magas vérnyomás, fekélybetegség, fejfájás és különböző mozgásszervi betegségek alakulnak ki. Mivel a szervezet védekezőképessége is csökkenhet, könnyebben elkaphatja a fertőző betegségeket, de a rák kialakulásának esélye is megnő. A betegség akkor alakul ki ha valaki nem tud megküzdeni a problémáival. Az elsírt bánatot könnyen elfelejtjük, míg az elfojtott néma szenvedés, a magunkba zárt feszültség ellenük fordul. Sajnos ez a gyakoribb. Ugyanis sokan erősnek tartják magukat, - nem panaszkodnak, nem szenvednek, és nem kérnek segítséget. Csak megbetegszenek...


Ha elpattant a húr...
A menedzserek esetében nem mindig nyilvánvaló a betegség. Ők ugyanis általában élvezik a munkájukat, örülnek a kihívásoknak. A jól végzett munka öröme pedig gyakran elrejti szemük elől a stresszt. A menedzsereknek pedig bokros teendőik mellett nincs idejük önmagukra. Számukra a betegség mindig a legrosszabbkor jön, hiszen megakadályozza őket rengeteg feladatuk ellátásában - ez pedig újabb stresszforrás. A menedzser úgy érzi, senki nem tudja ellátni a feladatát, ezért ameddig lehet, kitart. Sokszor igen súlyos állapotban kerül orvoshoz, és még nagyobb egészségkárosodást szenved, mint aki már a kezdeti panaszokra is odafigyel. Ne feledjék azt sem, hogy a test és a lélek integrált rendszer. A test gyógyítása gyógyszerekkel lehetséges, de ha igaz, hogy a lelki problémák testi bajokat okoznak, akkor bizony nem elég csupán csak a fizikai formánkra odafigyelni. A tünet, a betegség nem egyszer üzenet, segélykiáltás. Ezt sokszor a beteg nem hallja meg - ehhez kell az orvosi segítség. Először azokat a belső mechanizmusokat kell feltárni, amelyek gátolják a sikeres stresszel való megbirkózást. A menedzsernek tehát nem csupán munkája iránt kell felvállalnia a felelősséget, hanem önmagáért is. Az orvos sem a "nagy fehér varázsló" többé, hanem egyenrangú segítőtárs. Az orvos segítségével Ön is számba veheti, mi hiányzik az életéből, és kitalálhatja, hogyan alakítsa át úgy, hogy még élvezhetőbb legyen. A menedzser-betegség ugyanúgy megelőzhető, mint a betegségek többsége. A HMM segít Önnek, hogy még időben feltárjuk az egészség romlásra utaló figyelmeztető jeleket. Ha úgy érzi szüksége van ránk, keressen minket bizalommal. A vizsgálat lényege, hogy a szűrés során személyre szabottan vizsgáljuk Önt, és tovább vizsgáljuk, ha bármilyen rendellenességre fény derül.

Nyomtatható változat
Lap teteje  
Magunkról Szolgáltatásaink Tudatosan az egészségért Hálózat
Bejelentkezés Képek Elérhetőségeink Egészségpénztárak